Recensie

Recensie Muziek

Geen zwak moment bij volwassen Mac Demarco

Er moest voor gevreesd worden voor het moment waarop Mac Demarco volwassen zou worden. Het Canadese indiefenomeen werd berucht om zijn opwindende optredens waarbij roekeloos stagediven, „foute” coverversies en het tonen van blote billen tot zijn vaste repertoire behoorden. Intussen schiep hij in zijn huiskamerstudio liedjes die schitteren door hun sterke hooklines. Met zijn derde album This Old Dog toont Demarco zijn meesterschap op het gebied van ambachtelijke popsongs die door het ontbreken van productionele poespas hun informele sfeer hebben behouden. Computerbliepjes en kitscherige synthesizerflarden ondersteunen de onweerstaanbare intro’s en aantrekkelijke refreinen waarmee Demarco (27) de balans heeft gevonden tussen persoonlijke teksten en perfecte popmelodieën. In dertien relaxte liedjes zonder een zwak moment creëert hij de soundtrack voor een zwoele zomer die hem in augustus naar Lowlands brengt, met of zonder blote kont.