Bondscoach

Zaakwaarnemer Advocaat bevestigt akkoord KNVB

Dick Advocaat heeft een mondeling akkoord bereikt met de KNVB over een nieuwe periode als bondscoach. Dat zegt zaakwaarnemer Rob Jansen maandag. Volgens het ANP verwacht Jansen dat Advocaat het besluit begin deze week officieel kan bevestigen. Begin volgende maand sluit Advocaat zich aan bij het Nederlands elftal. Hij maakt eerst het seizoen af bij de Turkse club Fenerbahçe, waar hij nu nog hoofdtrainer is.

Advocaat was in het verleden ook al twee keer bondscoach, van 1992 tot 1994 en van 2002 tot 2004. Advocaat was de enig overgebleven kandidaat voor het bondcoachschap, nadat Henk ten Cate was afgehaakt als kandidaat-trainer. De KNVB wil het akkoord nog niet bevestigen en wil het nieuws pas naar buiten brengen als alles rond is. (NRC)