40 verdachten rellen Rotterdam nog vast

Op zondag werden honderd voetbalsupporters in Rotterdam gearresteerd omdat zij rel schopten na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Foto Niels Wenstedt/ANP

Van de honderd relschoppers die op zondag werden aangehouden na afloop van de wedstrijd Feyenoord-Excelsior zitten er nog veertig vast. Dat meldt de politie.

Feyenoord verloor de kampioenswedstrijd met 3-0 van Excelsior. Daarna gingen een kleine groep supporters de strijd aan met de politie. Ze daagden agenten uit en gooiden met vuurwerk en straatstenen. De politie voerde charges uit, gebruikte honden en zette een waterkanon in. Meerdere mensen zijn naderhand in het ziekenhuis behandeld voor bijtwonden.

Een aantal van deze zaken werd op zondag al afgehandeld, meldt de politie. Er werden voornamelijk boetes opgelegd. Een of twee van de verdachten mochten volgens persbureau ANP weg omdat zij deze maand eindexamen moeten doen.

De politie begint nu een onderzoek naar de rellen. Ze hopen de verdachten te identificeren die geweld hebben gepleegd tegen de politie maar op zondag niet aangehouden konden worden. Er wordt gekeken naar een mogelijkheid om de verdachten die al bekend zijn bij politie bij de Kuip vandaan te houden tijdens en na de eindstrijd tegen Heracles Almelo op zondag.