Twee gewonden bij steekpartij Fort Oranje

Twee mannen zijn vermoedelijk geraakt door een steek- of snijwapen en naar het ziekenhuis overgebracht.

Camping Fort Oranje in Rijsbergen.
Camping Fort Oranje in Rijsbergen. Foto Rien Zilvold/NRC

Bij een steekpartij op camping Fort Oranje in het Brabantse Rijsbergen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen gewond geraakt bij een steekpartij. Het gaat om twee Roemenen in de leeftijd van 25 en 27 jaar. Dat meldt de politie zondag.

De politie kwam af op een melding dat er een conflict gaande was op de camping, waarbij mogelijk ook werd geschoten. Eenmaal ter plaatse troffen agenten vijf mensen aan in een caravan, van wie er twee bleken te zijn mishandeld met slag- en steekwapens. Een van hen bloedde hevig. De mannen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Er is nog geen aanhouding verricht, zo meldt de politie:

Twitter avatar Politie_Breda Politie Breda eo #Rijsbergen #sporenonderz #camping #FortOranje Twee mannen met verwondingen door verm steek/snijwapen naar ziekenhuis nog geen aanhouding.

De aard van de verwondingen is nog niet duidelijk. Volgens de andere aanwezigen in de caravan werden de twee mannen aangevallen door een groep Roemenen, die ook het interieur van de caravan en twee auto’s van de slachtoffers vernielden. Er zijn geen schoten gelost.

Lees ook: Fort Oranje, caravans voor de havelozen

Sluiting

Burgemeester Leny Poppe-de Looff (CDA) van de gemeente Zundert, waartoe Rijsbergen behoort, probeert de vervallen camping al enige tijd te sluiten omdat er sprake zou zijn van een “onveilige woonsituatie”, zo zei ze eerder in NRC. Op het terrein van Fort Oranje verblijven zo’n achthonderd mensen, onder wie veel Bulgaren, Roemenen en Polen, permanent in stacaravans. Dat is in strijd met het bestemmingsplan, dat alleen recreatieve bewoning toestaat.

Ook werden er op de camping meerdere malen hennepvondsten gedaan en komt de politie er regelmatig, onder meer in verband met meldingen van overlast. De camping heeft zijn eigen wijkagent.