Nog geen kampioenschap Feyenoord, Go Ahead degradeert

Excelsior versloeg z’n Rotterdamse buurman met 3-0. Door de winst van Ajax is het verschil tussen Ajax en Feyenoord nog maar één punt.

Teleurstelling bij Feyenoord bij nadat Excelsior op voorsprong komt.
Teleurstelling bij Feyenoord bij nadat Excelsior op voorsprong komt. Foto ANP

Feyenoord is er zondag nog niet in geslaagd het eerste kampioenschap sinds 1999 te behalen. De Rotterdammers verloren uitgerekend in eigen stad, op bezoek bij Excelsior, met 3-0. Omdat nummer twee Ajax in de Arena met 4-0 van Go Ahead Eagles won, wordt de strijd om de landstitel pas in de laatste wedstrijd van het seizoen beslist. Het verschil is nog één punt in het voordeel van Feyenoord.

Volg ook de laatste ontwikkelingen in ons liveblog

Go Ahead Eagles moet volgend seizoen in de Jupiler League uitkomen. Door de nederlaag tegen Ajax heeft de ploeg uit Deventer acht punten achterstand op nummer zeventien NEC, dat met 2-1 won van AZ. In de kelder van de eredivisie wisten ook Sparta en Roda JC te winnen, beide met 1-0, van respectievelijk Willem II en FC Twente. Als de stand blijft zoals nu, moeten NEC en Sparta in de play-offs proberen degradatie te voorkomen.

In de 34ste en laatste wedstrijd van het seizoen moet Feyenoord het thuis opnemen tegen Heracles. Ajax speelt uit tegen Willem II. Door de ruime nederlaag van Feyenoord en de grote overwinning van Ajax zijn de Amsterdammers qua doelsaldo een stuk dichterbij Feyenoord gekomen. Feyenoord heeft nu een doelsaldo van +59, Ajax van +54.

Ajax doet door de resultaten van zondag onverwacht toch weer mee om twee hoofdprijzen dit seizoen. Komende donderdag speelt Ajax de terugwedstrijd in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon. De heenwedstrijd in Amsterdam won Ajax dik met 4-1.

Alle uitslagen van zondag op een rij:

  • Excelsior - Feyenoord 3-0
  • Ajax - Go Ahead Eagles 4-0
  • FC Groningen - PSV 1-1
  • Heracles - ADO 4-0
  • NEC - AZ 2-1
  • Roda JC - Willem II 1-0
  • Sparta - FC Twente 1-0
  • FC Utrecht - Vitesse 1-0
  • PEC Zwolle - SC Heerenveen 2-1