Hockey

Hoofdklasse voert vier kwarten in, shoot-outs

Shoot-outs, zoals hier op de Spelen, komen naar de hoofdklasse.Foto Koen Suyk/ANP
Shoot-outs, zoals hier op de Spelen, komen naar de hoofdklasse.Foto Koen Suyk/ANP

De duels in de hoofdklasse van het hockey (mannen en vrouwen) tellen vanaf komend seizoen vier kwarten van 17,5 minuut. Dat heeft hockeybond KNHB besloten. Nu bestaan de wedstrijden op het hoogste nationale niveau nog uit twee helften van 35 minuten. Internationaal wordt al in kwarten gespeeld. De rust, na het tweede kwart, blijft tien minuten duren. De KNHB voert ook shoot-outs in bij duels in de hoogste klassen die eindigen in een gelijkspel. Een gewonnen duel levert drie punten op, bij een gelijkspel krijgt elk team een punt. Het team dat de shoot-outs na een gelijkspel wint krijgt een bonuspunt. De partij die in reguliere speeltijd verliest, krijgt geen punten. Eerder deze week werd al definitief bekend dat per 2018 een promotieklasse wordt ingevoerd in het Nederlandse hockey. Die zal tussen de hoofdklasse en overgangsklasse in zitten. (ANP, NRC)