Duitser André Greipel wint tweede etappe Giro

Tweede etappe. De sprinter van Lotto-Soudal was op Sardinië de snelste na 221 kilometer tussen de steden Olbia en Tortoli

Het peloton tijdens de tweede etappe zaterdag in Sardinië.
Het peloton tijdens de tweede etappe zaterdag in Sardinië. Foto AFP

Duitser André Greipel heeft zaterdag de tweede etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De sprinter van Lotto-Soudal was op Sardinië de snelste na 221 kilometer tussen de steden Olbia en Tortoli. Greipel neemt de roze trui over van Lukas Pöstlberger, die vrijdag de eerste etappe won.

Italiaan Roberto Ferrari van UAE Emirates eindigt als tweede, de derde plaats was voor de Belg Jasper Stuyven van Trek-Segafredo. De ploegen van Greipel en de Australiër Caleb Ewan controleerden tot aan de sprint. Tijdens de sprint kreeg Ewan materiaalpech, geen andere renner kon Greipel toen nog bedreigen. Ewan eindigde uiteindelijk als negende.

Zondag is de laatste rit op Sardinië. Maandag is de eerste rustdag voor de renners, dinsdag moeten ze aantreden voor de bergrit naar de Etna.

Lees ook dit interview met de Nederlandse renner Steven Kruiswijk: ‘De ploeg wil iets groots met mij bereiken, ik ben die ene persoon’