In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Kinderen turen door een verrekijker op een kijkdag van het Israëlische leger in Sderot, ter gelegenheid van de viering van onafhankelijkheidsdag op 2 mei.
Amir Cohen/Reuters
Een betoger trapt de voorruit in van een auto bij protesten in Rio de Janeiro tegen de hervormingsplannen van de Braziliaanse president Michel Temer.
Ricardo Moraes/Reuters
Op Plaza de Mayo in Buenes Aires werd 30 april herdacht dat veertig jaar geleden het eerste protest van de 'Dwaze Moeders' plaatsvond. Deze moeders vragen sindsdien opheldering over de verdwijning van hun kinderen onder de dictatuur van de militaire junta van Jorge Videla in Argentië tussen 1976 en 1983.
Eitan Abramovich/AFP
Franse soldaten patrouilleren bij de Eiffeltoren als onderdeel van het veiligheidsplan Sentinelle in Parijs. De verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn actief sinds de aanslagen bij Charlie Hebdo. Zondag 7 mei is de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen.
Christian Hartmann/Reuters
Een agent stort naar beneden bij een trainingssessie van politie in Dezhou, Shandong, China.
Reuters
Een gewonde man wordt door Iraakse militairen met een boot geëvacueerd uit Mosul. De dichtstbijzijnde brug over de Tigris was niet te gebruiken.
Suhaib Salem/Reuters
Bij protesten in Caracas tegen de Venezulaanse president Maduro raakt een betoger in brand. Omstanders bevrijden hem van zijn brandende kleren. Hij liep wel brandwonden op aan zijn armen. Bij de aanhoudende protesten in Venezuela zijn de afgelopen maand 34 doden gevallen.
Ronaldo Schemidt/AFP
Bij een voedseldistributiepunt In West-Mosul worden versgebakken koeken uitgedeeld.
Bram Janssen/AP
Ringstaartmaki Heather is door haar moeder verstoten. Het dier wordt nu grootgebracht door verzorgers van het Affenwald Straussberg dierenpark in Duitsland. De roze pantoffel dient als comfortabel en warm nestje voor de maand oude maki.
AFP/DPA/arifoto UG
Het Amerikaanse leger heeft de laatste foto vrijgegeven van legerfotograaf Hilda Clayton. Zij kwam op 2 juli 2013, samen met vier Afghaanse soldaten, om het leven door de ontploffing van een mortier tijdens een militaire training in Afghanistan. De 22-jarige Clayton maakte de foto vlak voor haar dood.
U.S. Army/Hilda Clayton/Reuters
Strijders van de Syrian Democratic Forces (SDF) lopen ten noorden van Raqqa over een weg die bezaaid is met de zwarte sluiers die vrouwen in IS-gebied verplicht zijn te dragen. Bij hun vlucht uit het gebied hebben ze deze afgeworpen.
Ayham al-Mohammad/AFP
Kinderen van vluchtelingen rijden in een busje mee met een solidariteitsmars voor vluchtelingen op de Dag van de Arbeid in Athene.
Louisa Gouliamaki/AFP
Van Pudong International Airport in Shanghai maakte vrijdag het eerste in China ontwikkelde en gebouwde passagiersvliegtuig zijn eerste vlucht. De C919 is een mijlpaal in China's ambitie te concurreren met de grote vliegtuigbouwers wereldwijd.
Aly Song/AFP
In het Verenigd Koninkrijk komt de verkiezingscampagne op gang. Theresa May eet fish and chips op een campagnebezoek in Cornwall.
Dylan Martinez/Reuters
Een groep veelal gepensioneerde leden van een dansclub danst in de openlucht in het Leninpark in Hanoi, Vietnam.
Hoang Dinh Nam/AFP
Twee mannen wachten buiten bij een drugsinval van de politie in Huntington, West-Viginia. Veel steden in het oude industriegebied kampen met armoede en grote drugsproblemen.
Brendan Smialowski/AFP
De politie arresteert een homorechtenactivist bij een 1 mei-demonstraties in Sint Petersburg, Rusland.
Dmitri Lovetsky/AP
Een betoger die bij de demonstraties in Venezolaanse hoofdstad Caracas werd aangereden door een voertuig van de Nationale Garde wordt door medebetogers weggesleept van de weg.
Federico Parra/AFP
De Duitse wielerfanaat Dieter Senft (bekend als Tour de France-supporter verkleed als duivel) rijdt rond in zijn zelfgebouwde Luther-mobiel. Op het voertuig prijkt de deur van de kerk van Wittenberg waar Maarten Luther dit jaar vijfhonderd jaar geleden zijn 95 stellingen spijkerde met de aanklacht tegen de handel in aflaten van de Rooms-Katholieke kerk. Dit markeerde het begin van de scheiding in de kerk tussen de Roomse en protestante geloofsrichtingen.
Patrick Pleul/AFP/DPA
Afgelopen maandag kleurde Arnhem geel-zwart bij de huldiging van voetbalclub Vitesse. De winst van de KNVB-beker een dag eerder was voor de dit jaar 125 jaar oude club de eerste grote prijs in de historie.
Koen van Weel/ANP