ongedekte cheque

Geldschieter voetbalclub Roda JC zit vast in Dubai

De Zwitserse zakenman Aleksei Korotaev (30) wordt voorlopig niet de officiële mede-eigenaar van Roda JC. De club zet de aandelenoverdracht aan Korotaev vooralsnog niet door, omdat hij sinds februari in Dubai vastzit, zo werd donderdag bekend. In een verklaring zegt Roda JC: „Met de heer Korotaev zijn uitsluitend voorovereenkomsten getekend. Hierin heeft hij aan alle financiële verplichtingen voldaan. De aandelenoverdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden. Dit betekent dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 procent van de aandelen van de club in zijn bezit heeft.”

In februari werd bekend dat Korotaev mede-eigenaar werd van Roda JC. Donderdag meldde zijn bedrijf AK Investment in een verklaring dat hij sinds diezelfde maand vastzit in Dubai. Hij heeft een ongedekte cheque uitgeschreven en werd bij aankomst in het emiraat, waar Korotaev woont, aangehouden. Zijn tegoeden zijn bevroren door de autoriteiten in Dubai. Volgens AK Investment is Korotaev het slachtoffer van een misverstand, of erger, fraude van anderen „om hem in diskrediet te brengen”. Korotaev heeft aangifte gedaan tegen twee directeuren van een vermogensbeheerder. (NRC)