Europa League

Na Ajax heeft ook Manchester United uitzicht op de finale

Manchester United heeft een flinke stap richting finale van de Europa League gezet. De ploeg van José Mourinho won donderdag in Spanje de eerste van twee duels tegen Celta de Vigo met 1-0. Goede kans dat Ajax en Manchester United elkaar in de finale treffen.

Zonder tot groots spel te komen heerste Manchester United, met Daley Blind in de basis. Celta kon in eigen huis voor 26.000 toeschouwers amper tot een offensief komen. De grote kansen voor rust waren voor Manchester United, in het bijzonder voor Jesse Lingard en tweemaal Henrich Mkhitaryan.

In de daaraan voorafgaande fase kon Celta zich ook weer niet geheel onbetuigd gelaten. Na elf minuten had Daniel Wass de bal voor het inkoppen uit een voorzet van Nemanja Radoja, maar de Deen mikte naast het doel. Verder was er een schot van Pione Sisto, dat de voormalige doelman van AZ, Sergio Romero, simpel kon oppakken.

Een kopkans van Iago Aspas daargelaten zorgden de Spanjaarden na de hervatting niet voor veel dreiging bij de Engelse defensie, waar Blind meerdere keren goed ingreep.

De beslissing viel in de 67ste minuut toen Blind bij een vrije trap – ideaal voor een linkspoot, leek het – over de bal stapte en Marcus Rashford met rechts hard raak schoot: 0-1. (ANP)