Dodd-Frank Act

Commissie Huis van Afgevaardigden keurt herroeping bankregels goed

De commissie Financiën van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat een einde moet maken aan ruim veertig regels uit de Dodd-Frank Act, zo meldt persbureau AP. De regels zijn bedoeld om de financiële sector aan banden te leggen. Ze werden in 2010 in reactie op de bankencrisis aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu voor een volgende stemming naar het voltallige Huis van Afgevaardigden. Wordt het daar aangenomen, dan volgt nog een lastige weg door de Senaat. Die mag een wetsvoorstel pas aannemen als er een meerderheid van meer dan zestig stemmen voor is; Democratische stemmen zijn dus nodig. Veel democraten vrezen dat herroeping van de regels tot een nieuwe crisis kan leiden. (NRC)