Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Reuters
 1. China eet Afrikaanse zeeën leeg


  Prachtig verhaal van The New York Times over Chinezen en overbevissing van de oceanen, vindt klimaatredacteur Paul Luttikhuis. Alleen al de laatste twee jaar heeft China 400 grote vistrawlers aan zijn vloot toegevoegd.

 2. Verbannen vanwege menstruatie

  Hoewel het wettelijk verboden is, worden menstruerende vrouwen op het platteland in Nepal nog steeds (tijdelijk) verbannen, las Toef Jaeger bij BBC. Ze mogen geen planten of vee aanraken, domweg omdat menstruatiebloed vergif zou zijn.

 3. Juncker en May begrijpen elkaar gewoon niet


  Lees en huiver, zegt Turkije-correspondent Toon Beemsterboer: een gedetailleerd verslag in de Frankfurter Allgemeine van de ontmoeting (en het onbegrip) tussen Jean Claude Juncker en Theresa May, door een Brits-Duitse publicist nu ook vertaald in het Engels.

 4. Moordpartij op basisscholieren? Nooit gebeurd, zeggen deze ‘truthers’

  De vader van een van de basisscholieren die werd vermoord in Sandy Hook, ligt nu onder vuur van ‘truthers’ die geloven dat de hele schietpartij in scene is gezet. Om vuurwapens te kunnen verbieden, schrijft The Guardian. Tip van adjunct-chef Economie John Hoogerwaard.

 5. Er is een genocide gaande in Zuid-Soedan


  Indringende reportage van PBS: de burgeroorlog in Zuid-Soedan kan inmiddels een genocide genoemd worden, leest en ziet columnist Carolien Roelants. Burgers worden niet ontzien, maar zijn juist doelwit van strijdende partijen.