Digitale valuta

Bitcoin breekt opnieuw record: koers passeert grens van 1.600 dollar

De virtuele munt bitcoin wordt in rap tempo meer waard. Donderdag passeerde de munt aan het begin van de avond zelfs even de grens van 1.600 dollar (1.464 euro). Kenners schrijven de opmars van de laatste dagen vooral toe aan het feit dat steeds meer nationale overheden de bitcoin als wettelijk betaalmiddel erkennen, zoals Japan onlangs deed. Ook India en Rusland lijken die stap te overwegen. De bitcoin is ook een gewild beleggingsobject omdat er veel politieke en economische onzekerheid in de wereld is. Het elektronische betaalmiddel bestaat sinds 2009 en is niet onomstreden. De bitcoin wordt ook gebruikt door criminelen, vooral vanwege de mogelijkheid om er volstrekt anoniem betalingen mee te verrichten. (ANP/NRC)