Buckingham Palace

Prins Philip (95) gaat in september met pensioen

Op zijn 95ste kondigt prins Philip aan dat hij vanaf september niet langer in het openbaar zijn koninklijke taken zal vervullen. Dat heeft Buckingham Palace dinsdagochtend bekendgemaakt. Koningin Elizabeth II, zijn 91-jarige echtgenote, laat weten dat het besluit ‘haar volle steun’ heeft. Tot dit najaar zal Philip in het openbaar verschijnen. Philip, die momenteel opgewekt en fit oogt, bouwt al een tijdje zijn takenpakket af. Elizabeth en Philip reizen al langer niet meer. Tussen Kerst en Oud en Nieuw rezen zorgen over de gezondheid van Elizabeth en Philip. De twee waren zeer zwaar verkouden en moesten enkele weken rust houden. Vorig jaar verscheen Philip nog 110 keer in het openbaar. Hij is beschermheer van meer dan 700 organisaties en verenigingen. Hij vervulde vorig jaar meer openbare optredens dan prins William. (NRC)