Sociale media

Bijna twee miljard mensen op Facebook

Facebook nadert ruim dertien jaar na oprichting de 2 miljard gebruikers, zo bleek woensdag uit de nieuwste kwartaalcijfers van het technologiebedrijf. Wereldwijd maken inmiddels 1,94 miljard mensen gebruik van het netwerk, waarvan 1,3 miljard mensen dagelijks. De winst steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 76 procent naar 3,1 miljard dollar. Ook de omzet steeg met 49 procent tot 8 miljard dollar. De inkomsten uit advertenties groeiden dit kwartaal met 51 procent. Niettemin waarschuwde het technologiebedrijf dat de limiet aan het aantal advertenties dat getoond kan worden in zicht is. Aan persbureau Bloomberg meldde Facebook in een toelichting op de cijfers dat de omzet „significant” kan dalen als het netwerk het aantal advertenties later dit jaar jaar gaat terugschroeven om gebruikers niet weg te jagen. (NRC)