Mattie blijft bij Qmusic, Wietze niet

Mattie Valk (L) en Wietze de Jager, DJ's bij radiozender Qmusic.
Mattie Valk (L) en Wietze de Jager, DJ's bij radiozender Qmusic. Foto Sander Koning/ ANP

Het radioduo Mattie en Wietze, bekend van hun ochtendshow op Qmusic, gaat definitief uit elkaar. Donderdag werd bekend dat Mattie Valk zijn contract bij de zender heeft verlengd. Vrijdag volgde het nieuws dat zijn compagnon, Wietze de Jager, dat niet doet.

De Jager laat in een e-mail aan Valk, die in handen is van De Telegraaf, weten dat hij zich bedrogen voelt. Volgens De Jager had het duo afgesproken een overstap te maken naar de concurrent Sky, maar besloot Valk op het laatste moment toch een contract bij Qmusic te tekenen, naar verluidt ter waarde van 600.000 euro. De Jager noemt Valk vanwege zijn handelen een “bedrieger” en “matennaaier”.

Valk gaf vanochtend op de radio een reactie. Hij zei spijt te hebben dat hij “niet duidelijk was geweest” over dat hij geen overstap meer wilde maken. “Hij (De Jager, red.) was in de veronderstelling dat we samen naar Sky gingen, en op een gegeven moment wilde ik niet meer.”

Geruchten

Nadat de twee radiopresentatoren in april hun 5-jarige jubileum vierden bij Qmusic, begonnen de geruchten: het duo zou zich opmaken voor een overstap naar Sky Radio, zo berichtte onder meer het AD.

Lees ook dit portret over Mattie en Wietze uit 2014: ‘Radio voor wie zin heeft in het leven’

De programmadirecteur van Qmusic liet donderdag in een reactie weten “erg blij” te zijn dat Mattie heeft bijgetekend:

“De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met zowel Mattie als Wietze. Heel graag zouden we met beide dj’s verder willen gaan, ik ben dan ook verbaasd over de recente berichtgeving. De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze open gestaan.”

De Jager zegt in de e-mail aan zijn voormalige collega dat hij nog geen idee heeft hoe zijn carrière er in de toekomst uit zal zien.