Manchester United zet stap naar finale Europa League

Na een 1-0 overwinning uit bij Celta de Vigo hebben de Engelsen een goede uitgangspositie voor het bereiken van de finale.

Keeper Sergio Alvarez van Celta weet een schot van Marcus Rashford niet uit zijn goal te houden: 0-1.
Keeper Sergio Alvarez van Celta weet een schot van Marcus Rashford niet uit zijn goal te houden: 0-1. Foto Salvador Sas/EPA

Manchester United heeft met een zakelijke 1-0 overwinning op bezoek bij het Spaanse Celta de Vigo een goede uitgangspositie verworven om de finale te bereiken van de Europa League. Marcus Rashford maakte de enige goal in de 67e minuut uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied.

Manchester United trad aan zonder steraanvaller Zlatan Ibrahimovic, die zich in de kwartfinale tegen Anderlecht ernstig blesseerde en de ontknoping van de Europese campagne van zijn club moet missen.

Ajax

Als Manchester erin slaagt zich te plaatsen voor de finale, die op 24 mei wordt gespeeld in Stockholm, treft het daarin de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Ajax en Olympique Lyon.

Ajax heeft in die tweestrijd de beste papieren: de Amsterdammers versloegen Lyon woensdagavond in de Arena met 4-1. (NRC)