Formatie

Onderhandelingen op laag pitje wegens dodenherdenking

De onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks over een nieuwe coalitiezijn woensdagmiddag na een pauze voortgezet gegaan onder leiding van Edith Schippers (VVD).

Vorige week overleed op 51-jarige leeftijd de moeder van Jesse Klaver, partijleider van GroenLinks. De begrafenis was dinsdag in Roosendaal. „Ik ben verdrietig”, zei Klaver. „Maar mijn moeder zou niet anders hebben gewild dan dat ik hier vandaag ben om mijn verantwoordelijkheid te nemen.”

Na afloop volgden geen mededelingen. De onderhandelaars van de partijen vergaderen donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Namens de VVD voert Halbe Zijlstra de gesprekken. Er is maar beperkt tijd omdat veel onderhandelaars verplichtingen hebben in verband met dodenherdenking. (NRC)