Arnhem

Gijzelingsactie in wijkcentrum beëindigd, 57-jarige man opgepakt

De politie heeft in Arnhem een 57-jarige Arnhemmer opgepakt die twee handhavers van de gemeente gegijzeld hield in een wijkcentrum. Dat zei burgemeester Boele Staal in een persconferentie. Er werden onder meer een arrestatieteam, de Explosieven Opruimingsdienst en de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet. Even na 11.00 uur kreeg de politie uit het wijkcentrum een melding dat een man was binnengekomen met „iets dat leek op een vuurwapen”. Bijna meteen werden twee gegijzelden vrijgelaten. Zij hadden een brief bij zich van de gijzelnemer. De inhoud is niet bekendgemaakt. Het wapen en een vermeend bomvest bleken nep. Wel had de man messen. Rond 14.00 uur gaf hij zich over. De DSI droeg hem om veiligheidsredenen op zich uit te kleden. Over zijn motieven is niets bekendgemaakt. (NRC)