Voetbal

‘Goes moet vertrekken als technisch manager KNVB’

Jelle Goes moet weg als technisch manager bij voetbalbond KNVB, meldt Voetbal International. Volgens het tijdschrift zou Goes – in 2013 begonnen – al in februari hebben gehoord van technisch directeur Hans van Breukelen dat hij moest vertrekken. Goes was sinds de komst van Van Breukelen vorig jaar verantwoordelijk voor het jeugdvoetbal. Hij zal waarschijnlijk vervangen worden door Jong Oranje-trainer Art Langeler. De 47-jarige Goes was als technisch manager een van de grondleggers van het KNVB-plan ‘Winnaars van Morgen’, bedoeld om de talentontwikkeling in het Nederlandse voetbal een impuls te geven. Hij sprak voor het rapport met diverse experts uit binnen- en buitenland. Een van de conclusies van het rapport was dat het totaalvoetbal waar Nederland groot mee werd internationaal sinds de eeuwwisseling onder druk is komen te staan. Van Breukelen zal nu zelf degene die zijn die Goes’ aanbevelingen ook daadwerkelijk uitvoert. Daarbij onder meer: hogere eisen aan de fysieke ontwikkeling van talenten, meer inzetten op verdedigen bij de jeugd en een winning mindset creëren in de opleidingen. Ook moeten coaches beter opgeleid worden. (NRC)