Nieuwegein

Snelweg A2 afgesloten na vondst mogelijk explosief

Snelweg A2 bij Nieuwegein is woensdag rond 11.00 uur in beide richtingen afgesloten vanwege de vondst van een mogelijk explosief. Het verdachte voorwerp werd woensdagochtend ontdekt tussen de aanpalende N210 en de snelweg. De situatie is opgeschaald naar GRIP-2, een categorie bedoeld om aan te geven dat het gaat om een incident dat gevolgen heeft voor de directe omgeving. De explosievenopruimingsdienst kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Volgens de regionale televisiezender RTV Utrecht gaat het om een „met touw aan elkaar gevonden pakketje waar een draad doorheen loopt”. Het object is gevonden in een kuil in een weiland bij het Hooglands Jaagpad. De Verkeersinformatiedienst (VID) raadde automobilisten aan om te rijden. (NRC)