Zes meter hoog beeld van Anish Kapoor naar Tilburg

Beeldende Kunst
Museum De Pont in Tilburg krijgt een nieuwe sculptuur van de Britse beeldhouwer Anish Kapoor ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

Eerder werk van Anish Kapoor in Museum De Pont: ‘Vertigo’ uit 2006. Foto Peter Cox
Eerder werk van Anish Kapoor in Museum De Pont: ‘Vertigo’ uit 2006. Foto Peter Cox

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Museum De Pont krijgt het museum in Tilburg een sculptuur van de Britse beeldhouwer Anish Kapoor (1954). Het beeld dat nog moet worden gemaakt, zal zes meter hoog zijn, bestaan uit roestvrijstaal en voor het museum worden geplaatst. Dat maakte het museum dinsdag bekend. Het wordt de eerste grote sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte in Nederland. Het nieuwe werk is een cadeau van verschillende partijen, waaronder de gemeente Tilburg. De Pont heeft al 16 werken van Kapoor in de collectie en organiseerde eerder twee solo-exposities van de kunstenaar. (NRC)