Recensie

Recensie

Zo blijft Willie Nelson relevant tot z’n honderdste

Levende countrylegende Wille Nelson maakt er op zijn (pakweg) dertigste album, God’s Problem Child, geen geheim van dat hij een ‘Old Timer’ is. Anders dan jonkie Bob Dylan schrijft de krasse tachtiger de meest songs nog altijd zelf. In ‘Delete and Fast Forward’ zingt Nelson gelaten dat de oorlog voor hem gestreden is, maar de muziek laat een vitaal muzikant horen die nog steeds filosofeert over ‘A Woman’s Love’ („goes deeper than a man’s”) en die met ‘Your Memory has a Mind of its Own’ misschien wel de meest gevatte songtitel van het jaar aflevert. In het titelnummer zingen Tony Joe White en (postuum) Leon Russell een partijtje mee; op deze manier gaat outlaw Willie Nelson de honderd halen als een relevant artiest met de langste adem.