Racisme

VN-commissaris prijst uitgescholden Muntari

Foto Filippo Monteforte/AFP

De commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties Zeid Ra’ad al-Hussein heeft de actie van de Ghanese middenvelder Sulley Muntari inspirerend genoemd. De speler van het Italiaanse Pescara kreeg zondag in het duel met Cagliari een gele kaart nadat hij bij de arbiter zijn beklag had gedaan wegens racistische spreekkoren en verliet daarop boos het veld. Al-Hussein zal contact opnemen met de FIFA, die volgens hem meer aandacht moet besteden aan racisme in het voetbal. Hij wil over zes weken een internationaal duel bijwonen om de boodschap te verspreiden dat „racisme niet getolereerd moet worden bij grote sportevenementen”. Na afloop gaf Muntari zijn shirt aan een kind dat hem had uitgescholden, in de hoop dat hij de jongen nog tot inkeer kon brengen. „Zodat hij alsnog goed terechtkomt”, aldus Muntari. Al-Hussein noemde de speler een inspiratie „voor iedereen op het mensenrechtenkantoor van de VN”. (ANP)