Overname

Mediaconcern Rupert Murdoch aast op televisiezenders Tribune Media

Het Amerikaanse mediaconcern 21st Century Fox is in gesprek met investeerder Blackstone over een gezamenlijk bod op branchegenoot Tribune Media. Dat meldde zakenkrant Financial Times maandag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen.

Fox, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch, is al de tweede partij die belangstelling toont voor Tribune. Ook Sinclair Broadcasting, de grootste uitbater van televisiestations in de VS, wil het tv-bedrijf kopen.

Blackstone zou volgens de FT de financiering voor zijn rekening nemen. Als het tot een overnamebod komt, brengt Fox zijn eigen tv-stations onder in een nieuwe, gezamenlijke onderneming. Tribune heeft een marktwaarde van circa 3,2 miljard dollar (2,9 miljard euro).

Een samengaan van Sinclair en Tribune zou de positie van Fox op de Amerikaanse tv-markt volgens FT verzwakken. Daarom zou het bedrijf die plannen graag willen dwarsbomen. Bovendien kan Fox zelf meer munt slaan uit de uitzendrechten voor sportwedstrijden die het bezit, als het zijn eigen zenderaanbod combineert met dat van Tribune. (ANP)