Mededinging

ACM heeft geen bezwaar tegen overname TMG door Mediahuis

Tegen de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door het Belgische Mediahuis bestaan geen bezwaren op het gebied van concurrentie. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt maandag. Mediahuis is eigenaar van onder meer NRC Handelsblad en nrc.next, terwijl TMG uitgever is van onder meer De Telegraaf. De uitspraak is geen verrassing. Volgens de ACM hebben De Telegraaf en NRC hun eigen publiek en zijn ook de regionale kranten, tijdschriften en websites geen concurrenten. Hierdoor houdt de lezer na de overname „dezelfde keuzemogelijkheden”. Daarom blijft er voor adverteerders ook genoeg ruimte in de genoemde bladen en online media. Mediahuis en Talpa van miljardair John de Mol strijden al maanden om TMG. De Mol heeft het nog niet opgegeven. (NRC)