Hoofdverdachte kasteelmoord bekent schuld

André G. zei tijdens de rechtszaak dinsdagavond dat hij opdracht gaf om kasteelheer en schoonzoon Stijn Saelens om het leven te laten brengen.

(VLNR): Hoofdverdachten Roy L., Evert de C., Pierre S. en Andre G., (die dinsdagavond schuld bekende), tijdens de getuigenverhoren in het proces rond de zogenoemde kasteelmoord. De zaak draait om de in 2012 doodgeschoten Stijn Saelens.
(VLNR): Hoofdverdachten Roy L., Evert de C., Pierre S. en Andre G., (die dinsdagavond schuld bekende), tijdens de getuigenverhoren in het proces rond de zogenoemde kasteelmoord. De zaak draait om de in 2012 doodgeschoten Stijn Saelens. Foto ANP

Een van de hoofdverdachten in de zogenoemde ‘kasteelmoord’ heeft dinsdagavond tijdens de rechtszaak onverwacht schuld bekend, meldt de Belgische krant De Morgen. André G. zei tijdens de zitting dat hij opdracht heeft gegeven om zijn schoonzoon, kasteelheer Stijn Saelens, om het leven te laten brengen.

Saelens werd in januari 2012 doodgeschoten in het West-Vlaamse Wingene. G. beweerde altijd dat Saelens, die 34 jaar was toen hij vermoord werd, incest pleegde met zijn dochtertje (G.’s kleindochter).

Volgens De Morgen zei G. tijdens de rechtszaak:

“Ik heb Stijn Saelens altijd proberen aanvaarden en respecteren. Ondanks zijn rare ideeën en rare gedragingen, kon hij altijd op mij rekenen. Tot ik van de incest te horen kreeg. Dan moet je als grootvader en als arts actie ondernemen.”

G. nam daarop contact op met zijn vriend Pierre S., zo zei hij tijdens de rechtszaak. S. heeft de moord vervolgens georganiseerd. Volgens het OM is Tilburger Franciscus ‘Roy’ L. degene die de huurmoord pleegde, samen met zijn inmiddels overleden oom uit Eindhoven. Evert de C. uit Zeeland staat terecht voor zijn rol als vermoedelijke ‘moordmakelaar’.

Door verklaring van G. kan het proces zo goed als zeker woensdag niet voortgezet worden. Alle beklaagden moeten wellicht verhoord worden door de politie.