Wielrennen

Porte wint Ronde van Romandië

Eindwinnaar Richie Porte, met rondemissen.
Eindwinnaar Richie Porte, met rondemissen. Foto Fabrice Coffrini/AFP

Richie Porte heeft zondag de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Australische renner van BMC eindigde in de individuele tijdrit in Lausanne als tweede, maar dat was genoeg om Simon Yates uit de leiderstrui te fietsen. Porte liep een achterstand van negentien seconden in. Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo won de tijdrit over 18,3 kilometer door Lausanne in 24.58. Porte toonde zaterdag in de door Yates gewonnen koninginnenrit al zijn goede vorm en trok die door in de tijdrit over heuvelachtig terrein. Wilco Kelderman was zondag de beste Nederlander. Hij werd elfde op 48 seconden van Roglic. In het eindklassement eindigde de kopman van Team Sunweb als zevende op 1.21 minuut van Porte. (ANP)