Voetbal

Topman FIFA treedt terug na beschuldigingen van corruptie

De Koeweitse sjeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, lid van de raad van bestuur van wereldvoetbalbond FIFA, heeft al zijn taken bij de bond neergelegd. Dat maakte het olympisch comité van Azië (OCA), waarvan Al-Sabah voorzitter is, zondag bekend. Hij zou bij zijn werk bij de FIFA steekpenningen hebben aangenomen. De sjeik, die ook aan het hoofd staat van Associatie van Nationale Olympische Comités (ANOC), behoort tot een grote groep officials die in de Verenigde Staten zijn aangeklaagd wegens corruptie in het voetbal. Mogelijk is de aanklacht een indirect gevolg van de schuldbekentenis van Richard Lai. Die voormalige FIFA-functionaris bekende donderdag voor een rechtbank in New York dat hij voor circa 1 miljoen dollar smeergeld heeft aangenomen. (ANP)