Verenigde Staten

Sluiting Amerikaanse overheid afgewend door begrotingsakkoord

Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres hebben zondagavond een akkoord bereikt over de federale begroting tot eind september. Daarmee lijkt een dreigende sluiting van de overheid voorlopig van de baan. In het akkoord over ongeveer 1.000 miljard dollar aan overheidsuitgaven wordt ruim 15 miljard vrijgemaakt voor extra uitgaven aan defensie, zoals president Donald Trump wil. Maar er komt voorlopig geen geld voor de bouw van een muur langs de Amerikaanse grens met Mexico, een andere prioriteit van de president. De Democraten zijn daar fel tegen. Trump liet vorige week een eis varen dat er geld voor de muur zou komen. Naar verwachting wordt het akkoord, de eerste grote wet met steun van beide partijen in het tijdperk-Trump, begin deze week goedgekeurd door het Congres. (AP)