Arrestaties na steekpartijen Zaandam en Oss

In Zaandam kwam een 16-jarige jongen om het leven. In Oss overleed een onbekende man.

De politie bij de locatie van de steekpartij in Zaandam.
De politie bij de locatie van de steekpartij in Zaandam. Foto Olim Bajmat/ANP

De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden naar aanleiding van een steekpartij afgelopen weekend in Zaandam waarbij een zestienjarige jongen om het leven kwam. Ook in de zaak rond de dodelijke steekpartij zaterdagnacht in Oss hield de politie maandag een verdachte aan.

Zondagavond werd al een achttienjarige verdachte aangehouden in verband met het incident in Zaandam. Dat bevestigt een politiewoordvoerder tegenover NRC.

De tweede verdachte is een vijftienjarige jongen uit Zaanstad. Allebei worden ze verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. De politie noemt het “een behoorlijk ernstig incident”, maar wil verder nog niets zeggen over hun rol in de fatale steekpartij. Ook is het nog niet bekend of er andere verdachten in beeld zijn.

Het 16-jarige slachtoffer werd zaterdagavond in de A.F. de Savornin Lohmanstraat in het uitgaansgebied van Zaandam rond 23.00 uur neergestoken. Later overleed hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Er waren meerdere mensen op straat die het incident hebben zien gebeuren. De toedracht van de steekpartij is nog niet bekend. De recherche heeft inmiddels meerdere getuigen gehoord.

Lees ook: Doden bij steekpartijen in Zaandam, Nijmegen en Oss

Steekpartij Oss

Maandagavond werd ook in verband met de steekpartij in Oss van afgelopen weekend een verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Rus. De identiteit van het slachtoffer is nog niet met zekerheid vastgesteld. Uit het politieonderzoek is tot nu toe gebleken dat er mogelijk eerder op de avond iets is voorgevallen dat zich later heeft verplaatst naar de Molenweg, waar het slachtoffer overleed.

Afgelopen weekend waren er drie dodelijke steekpartijen in Nederland. In Nijmegen kwam een 51-jarige man om na te zijn neergestoken.