tennis

Hogenkamp wint in Tunis, Sjarapova gestrand

Tennisster Richèl Hogenkamp heeft zondag het ITF-toernooi in Tunis gewonnen. In de finale was de nummer drie van de plaatsingslijst sterker dan Lina Gjortsjeska. Hogenkamp had twee sets nodig om zich van de als zevende geplaatste Macedonische te ontdoen: 7-5 en 6-4.

Hogenkamp beleefde een goede week in Tunesië. Alleen in de eerste ronde moest ze een set afstaan aan de Tsjechische Gabriela Pantuckova. Het was voor Hogenkamp haar tweede finale dit jaar. Begin deze maand verloor ze de eindstrijd in het Franse Croissy-Beaubourg. Haar laatste toernooizege dateerde van oktober vorig jaar. Toen won ze het ITF-toernooi in Clermont-Ferrand.

Maria Sjarapova is bij haar rentree in het proftennis gestrand in de halve finales van het toernooi van Stuttgart. De dertigjarige Russin leek haar opmerkelijke terugkeer na een dopingschorsing zaterdag te gaan bekronen met een finaleplaats in de Zuid-Duitse stad, maar moest alsnog in drie sets buigen voor de Franse tennisster Kristina Mladenovic: 3-6, 7-5 en 6-4. Op haar beurt verloor Mladenovic de finale van de Duitse Laura Siegemund: 6-1, 2-6 en 7-6 (5). (ANP)