Serie A

Hoedt en De Vrij verslaan Strootman in Romeinse derby

AS Roma is zondag nog verder achterop geraakt bij koploper Juventus. De nummer twee van de Italiaanse Serie A verloor voor eigen publiek de beladen stadsderby met Lazio (1-3). AS Roma zag de achterstand op Juventus groeien tot negen punten. De club uit Turijn speelde vrijdag al gelijk tegen Atalanta Bergamo (2-2). Keita bracht Lazio op voorsprong (0-1). Daniele De Rossi benutte in de laatste minuut van de eerste helft een strafschop voor AS Roma, na een schwalbe van de Nederlander Kevin Strootman. Lazio kwam na rust weer op voorsprong via Dusan Basta (1-2). In de slotfase besliste Keita de derby. Stefan de Vrij had een basisplaats bij Lazio. Hij raakte in de slotfase geblesseerd en werd vervangen door landgenoot Wesley Hoedt. (ANP)