SChiphol

Woensdag spoedoverleg over grote drukte op luchthaven

Schiphol houdt woensdag een spoedoverleg over de drukte op de luchthaven. Daarbij zijn de drie ingehuurde beveiligingsbedrijven en de vakbonden aanwezig, zo bevestigt FNV-bestuurder Leen van der List zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Gesproken wordt over de inzet van extra beveiligers, want met name bij de veiligheidscontrole lopen reizigers veel vertraging op. Van der List schat dat er honderd extra mensen nodig zijn. Met het begin van de voorjaarsvakantie krijgt de luchthaven steeds meer te maken met piekdagen, waarop meer dan 200.000 mensen aankomen, vertrekken of overstappen. De infrastructuur van Schiphol schiet daarvoor tekort. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur, PvdA) liet vrijdag al weten met Schiphol om tafel te willen om te praten over de drukte. (NRC)