Interview

Saoedi-Arabië

Bondskanselier Merkel: stop met bombardementen op Jemen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat de door Saoedi-Arabië geleide coalitie stopt met luchtaanvallen in Jemen. Ze heeft dat zondag gezegd tijdens haar bezoek aan Saoedi-Arabië. „Wij gaan voor het door de VN geleide proces richting een diplomatieke oplossing”, zei Merkel in Djedda. „Wij geloven niet dat er een militaire oplossing voor dit conflict is.” Volgens Merkel moet worden verhinderd dat de toch al straatarme bevolking van Jemen in een nog slechtere humanitaire situatie belandt. Onder leiding van Saoedi-Arabië probeert de coalitie al twee jaar Houthi-rebellen te verdrijven die het grootste deel van het land in handen hebben. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International had Merkel eerder opgeroepen om de mensenrechtenschendingen van het land tijdens haar bezoek te bespreken. (ANP)