Primera Division

Linksback Marcelo redt Real Madrid in slotfase tegen Valencia

Real Madrid is zaterdag ontsnapt aan kostbaar puntenverlies in de strijd om de Spaanse titel. De ploeg van trainer Zinedine Zidane moest in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Valencia de gelijkmaker incasseren, maar Marcelo schoot de Madrilenen in de 86ste minuut alsnog naar de winst: 2-1. Cristiano Ronaldo bracht de thuisploeg in de 27ste minuut op voorsprong. Na een klein uur stopte Valencia-doelman Diego Alves een strafschop van Ronaldo. De penaltykiller stopte twee van de drie eerdere strafschoppen ook al. Van de 51 strafschoppen die Alves tegen kreeg, pakte hij er 24. Later op de avond behaalde FC Barcelona een 3-0 overwinning op stadgenoot Espanyol. Barça en Real staan in punten gelijk, maar Real heeft nog een duel tegoed. (ANP)