Premier League

Tottenham blijft in spoor Chelsea na zege op aartsrivaal Arsenal

Tottenham Hotspur blijft in de Premier League koploper Chelsea opjagen. De nummer twee was zondagavond de sterkste in de Londense derby tegen Arsenal. De thuisploeg zegevierde met 2-0. Dele Alli en Harry Kane (strafschop) brachten na de rust de doelpunten op hun naam. Aanvaller Vincent Janssen en keeper Michel Vorm bleven bij de Spurs op de bank. Met nog vier wedstrijden te spelen, heeft Chelsea een voorsprong van vier punten op Tottenham. De lijstaanvoerder versloeg eerder op de dag Everton in Liverpool met 3-0. Arsenal blijft zesde. De ploeg van de bekritiseerde coach Arsène Wenger verzuimde te profiteren van het puntenverlies van nummer vier Manchester City (2-2 tegen Middlesbrough) en nummer vijf Manchester United (1-1 tegen Swansea). (ANP)