Politie houdt één verdachte plofkraak aan, A16 weer open

Een onbekend aantal mannen probeerde zondagnacht een plofkraak uit te voeren in een supermarkt in ‘s Gravendeel. De zoektocht naar de andere verdachte(n) is nog bezig.

Foto Jeroen Jumelet/ ANP

De politie heeft maandagochtend een verdachte aangehouden die in de Zuid-Hollandse gemeente ‘s Gravendeel een plofkraak probeerde uit te voeren op een supermarkt. De zoektocht naar een onbekend aantal andere verdachten is nog bezig. Dat meldt een woordvoerder van het politiekorps Rotterdam.

Om de verdachten aan te houden werd een deel van de A16, tussen knooppunt Klaverpolder en de Moerdijkbrug, afgesloten. De politie heeft de A16 inmiddels weer vrijgegeven. Ook werd het treinverkeer tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe kort tijd stilgelegd omdat een verdachte op het spoor liep.

Politieauto geramd, politie schoot op verdachten

Zondagnacht, omstreeks kwart over drie, kreeg de politie een alarmmelding van een supermarkt in ‘s Gravendeel. Politieagenten warem een minuut later ter plaatse en keken in de loop van twee pistolen. De politiewoordvoerder:

“De politie heeft toen geschoten en er valt niet uit te sluiten dat een van de verdachten gewond is geraakt. De verdachten zijn gevlucht in twee auto’s. Een van de auto’s is teruggevonden. We denken dat ze zich nog in de omgeving ophouden, vandaar dat we hebben besloten om een deel van de A16 af te sluiten”.

Bij de vluchtpoging ramden de verdachten een politieauto.

De vermoedelijke vluchtweg van de verdachten. Van de supermarkt op de Langestraat in s’Gravendeel naar de A16.