Bundesliga

Bayern München kampioen, maar niet tevreden

Met groots machtsvertoon kroonde Bayern München zich zaterdag tot kampioen van Duitsland. Op bezoek bij VfL Wolfsburg won de ploeg mede door een doelpunt van Arjen Robben met 6-0.

Omdat achtervolger RB Leipzig eerder op de dag op 0-0 bleef steken tegen FC Ingolstadt, stelde der Rekordmeister de 27ste landstitel in de clubgeschiedenis in Wolfsburg veilig. En dat met nog drie wedstrijden op het programma.

Toch zijn ze in München niet helemaal tevreden. Bayern is dan wel superieur in de Bundesliga, maar op andere fronten is de club al uitgeschakeld. In de Champions League strandde Bayern al in de kwartfinales tegen Real Madrid. Ook de Duitse dubbel zat er niet in. Vorige week was Borussia Dortmund in de halve finale van de beker te sterk: 2-3. De positie van trainer Carlo Ancelotti zou daarom ter discussie staan, maar het bestuur gaf recent aan gewoon door te willen gaan met de Italiaan.

Bayern is nu al vijf jaar op rij de beste club van Duitsland. Ook dit seizoen met afstand. De grote rivaal, Borussia Dortmund, zwalkt al het hele seizoen en staat met zestien punten achterstand op de vierde plek. De enige bedreiging voor Bayern kwam van RB Leipzig. De in 2009 door Red Bull opgerichte club promoveerde afgelopen zomer naar het hoogste niveau en was lange tijd de concurrent voor de landstitel.

In de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft sloeg Bayern zijn slag. In een directe confrontatie met RB Leipzig rekenden de mannen van Ancelotti hard af met de ‘broekies’ uit Oost-Duitsland (3-0). Bayern werd Herbstmeister en gaf de eerste plek niet meer af.

Door de titel in Wolfsburg binnen te halen, houdt Bayern een opvallende reeks in stand: sinds 2000 werd de ploeg telkens – tien keer – in een uitduel landskampioen. (NRC)