Politie onderzoekt natuurbranden, 1 arrestatie

In Denekamp werden binnen negen uur maar liefst vier natuurbranden gemeld. Ook in Limburg, Drenthe en Noord-Holland was het raak.

Hulpdiensten van de brandweer bestrijden een natuurbrand in het heidegebied aan de Holtweg in Beuningen.
Hulpdiensten van de brandweer bestrijden een natuurbrand in het heidegebied aan de Holtweg in Beuningen. Foto Gijs Huiskes / ANP

De brandweer heeft zaterdag en zondag voor meerdere branden moeten uitrukken. Met name in het oosten van Overijssel werden veel meldingen gedaan, maar ook in Drenthe, Limburg en Noord-Holland was het raak.

In de buitengebieden van Denekamp, Lattrop-Breklenkamp en Beuningen braken zaterdag en zondag meerdere branden uit. Omdat de branden in korte tijd in een klein gebied in Overijssel ontstonden, is de politie een onderzoek begonnen. Zij roept getuigen die iets verdachts hebben gezien op zich te melden.

Twitter avatar WijkagentBennie wijkagent Bennie Hebt u voorafgaand of tijdens de branden #Beuningen #Denekamp iets verdachts gezien, personen of voertuigen, laat het ons weten. ☎️0900-8844

De eerste natuurbrand werd gemeld rond 15.45 uur, aan de Brandlichterweg in Denekamp. Langs diezelfde straat werden die avond en nacht nog drie branden gemeld. In het nabijgelegen Lattrop-Breklenkamp ontving de brandweer op zaterdag rond 16.00 uur bericht van een brand aan de Bergvennenweg.

Aanhouding

Zondag om 12.15 uur werd ook Beuningen getroffen door een brand op de heide bij de Holtweg. Inmiddels zijn in Overijssel alle branden geblust. Rond 20.00 uur zondagavond heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de natuurbranden.

Twitter avatar POL_Dinkelland Politie Dinkelland Om ca 20 u is in Denekamp een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in NO-Twente van gisteren en vandaag.

Limburg, Noord-Holland en Drenthe

Zondagmiddag mocht de brandweer uitrukken voor een grote duinbrand in Overveen. De Zeeweg die het dorp met Zandvoort aan Zee verbindt werd twee uur lang afgesloten in verband met het vuur. Dit zorgde voor flink wat verkeersopstoppingen. Ook werden twee nabijgelegen campings korte tijd ontruimd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ook Gasselte in Drenthe werd geplaagd door een heidebrand. Hoewel het vuur geen bedreiging vormde, was het blussen aanvankelijk lastig door een praktisch probleem: het water was op. Vrachtwagens snelden zich hierop naar een meer, pompten het water eruit en blusten de brand alsnog.

In Roermond ontstond zondag een bosbrand vlak bij woonwijk Kitskensdal. De brandweer kon binnen een uur het sein brandmeester geven.