Frankrijk doodt twintig militanten in zuiden Mali

De Franse aanval vond plaats in het grensgebied met Burkina Faso. Het is niet bekend van welke groepering de militanten zijn.

Archiefbeeld van Franse tanks in Mali.
Archiefbeeld van Franse tanks in Mali. Foto Stephane de Sakutin/AFP

Franse legereenheden hebben in het grensgebied tussen Mali en Burkina Faso twintig militanten gedood. Dat meldt persbureau Reuters zondag op basis van de regionale Franse troepenmacht. Het is niet bekend van welke groepering de militanten zijn.

Twitter avatar ReutersWorld Reuters World France kills more than 20 militants on Mali, Burkina border https://t.co/mGDeT8Ilhl

De aanval is zowel vanuit de lucht als vanaf de grond uitgevoerd. Volgens Reuters is de aanval vermoedelijk een reactie op de dood van een Franse soldaat eerder deze maand.

Islamitische militanten

Mali wordt sinds enkele jaren geteisterd door extremistisch geweld van militante moslimgroeperingen. Als gevolg daarvan voert Frankrijk samen met andere landen, waaronder Nederland, een missie uit in het Afrikaanse land om te zorgen voor veiligheid en stabiliteit.

Hoewel de militanten grotendeels uit de steden in Noord- Mali zijn verdreven, rukken er nieuwe groepen moslimstrijders op vanuit buurland Burkina Faso. Vorig jaar vielen er tientallen doden bij een gijzeling in de hoofdstad Ouagadougou.

Lees ook dit: Terrorisme bereikt nu ook Burkina Faso

De militanten die gedood zijn bevonden zich op de grens tussen Mali en Burkina Faso.