In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Seiichiro Nishimoto, baas van het bedrijf Shelter Co, draagt een gasmaker. Hij heeft een nucleaire schuilkelder nagebouwd in zijn huis in Osaka, Japan.
Kim Kyung-Hoon/Reuters
Het eerste compleet ‘Made in China’-vliegdekschip is woensdag in de Noord-Chinese havenstad Dalian te water gelaten. Volgend jaar wordt het door de Volksbevrijdingsmarine in gebruik genomen. In eerste instantie dient het schip opleidings- en oefeningsdoeleinden.
Li Gang/Xinhua /Reuters
Een jonge vluchteling wacht voor zijn huis in het Hammam al-Alil kamp ten zuiden van Mosul.
Muhammed Hamed/Reuters
Duizenden krabben steken de snelweg over op weg naar zee in Cuba.
Alexandre Meneghini/Reuters
Palestijnse imkers verzamelen honing op een boerderij in het zuiden van de Gazastrook.
Ibraheem Abu Mustafa/Reuters
Kashmiri moslimvrouwen uit Srinagar aanbidden het haar van de baard van profeet Mohammed tijdens Meeraj-un-Nabi Festival.
Danish Ismael/Reuters
Een gewonde demonstrant ligt op de grond in Parijs. Na de uitslag van de eerste ronde Franse presidentsverkiezingen, waarin het nu gaat tussen Macron en Le Pen kwamen anti-fascisten samen om tegen het resultaat te protesteren. Dit kwam tot clashes met de oproerpolitie.
Thomas Samson/AFP
Met prachtige en vooral erg lange haren poseren voor een foto in Weihai, China.
Reuters
In het kamp in Khanyounis in het zuiden van de Gazastrook studeren jonge vluchtelingen bij het schijnsel van een kaars. Naar schattig zitten rond de 1,8 miljoen mensen zo'n 20 keer per dag zonder stroom. Naar verluidt is de enige leverancier van stroom er sinds 16 april mee opgehouden. Normaal gesproken leverde Gaza Power Generating Company ongeveer 8 uur per dag stroom.
Mohammed Saber/EPA
In Londen is afgelopen donderdag een man overmeesterd die zich met meerdere messen op zak bij het Britse Parlement ophield. Vermoedelijk is er een aanslag voorkomen.
NRC
In Damasak, Nigeria keert gecontroleerd de vrede terug, maar de grote hoeveelheid kinderen die door Boko Haram zijn meegenomen zijn nog steeds vermist.
Florian Plaucheur/AFP
Emmanuel Macron, van de politieke partij En Marche !, or Onwards ! en kandidaat voor het Franse presidentschap zwaait naar zijn aanhangers. De eerste ronde in de verkiezingen zijn achter de rug.
Philippe Wojazer/Reuters
Soldaten van het Chinese People's Liberation Army (PLA) marcheren in een vliegtuigthemapark tijdens de viering van China's nationale Marinedag, Binhai New Area, Tianjin, China, April 23, 2017.
Reuters
Voormalig president Barack Obama maakt grappen tijdens zijn toespraak aan de universiteit van Chicago in Illinois.
Jim Young/AFP
In Caracas, Venezuela is tijdens een betoging tegen President Nicolas Maduro een auto in brand gestoken.
Carlos Garcia/Reuters
In Emerson, Manitoba, Canada fotografeerde een Reuters-fotograaf een groep migranten van wie gezegd wordt dat ze afkomstig zijn uit Djibouti en Somalie. Ze volgden te voet een spoorlijn richting de Canadees-Amerikaanse grens.
Chris Wattie/Reuters
Irakeese paramilitairen in gevecht met IS in de oude stad Hatra nabij Mosul.
Reuters
In Pocheon Zuid Korea, vlakbij het gebied wat de twee Korea's van elkaar scheidt, zijn explosies te zien. Het gaat om een militaire oefening.
Kim Hong-Ji /Reuters
Afgelopen donderdag was het Koningsdag. Mina en Kazem verkopen voor 7de keer hun spulletjes op straat tijdens de vrijmarkt in Amsterdam. Alles wat thuis over was, tapijten, keukenspullen en kleding. Ze verwachten zo'n 400 euro op te halen.
Simon Trel
In de voortdurende hitte nemen kinderen en buffels samen een verkoelend bad in de Tawi rivier, in de buitenwijken van Jammu, India. India heeft de laatste jaren te kampen met extreem hoge temperaturen en die zijn nu reeds stijgende.
Jaipal Singh/Epa
Andre, Markus and Mani nemen in de vrieskou een warm bad op de Stanserhorn in Zwitserland.
Alexandra Wey/Epa