Sven Kramer breekt sleutelbeen bij val fiets

De 31-jarige Fries kwam ten val tijdens de slotfase van een wielertoer in Drenthe.

Foto Jerry Lampen/ANP

Schaatser Sven Kramer heeft tijdens een valpartij bij een wielertoer in Drenthe zijn linker sleutelbeen gebroken. Dat meldt zijn team Lotto-Jumbo op Twitter. Het team verwacht geen langdurige complicaties.

Twitter avatar LottoJumbo_ice LottoJumbo schaatsen .@SvenKramer86 heeft bij een valpartij in de PWZ Zuidenveld Tour zijn linkersleutelbeen gebroken. Wordt vanavond geopereerd in Amersfoort…

Kramer traint buiten het schaatsseizoen wel vaker door deel te nemen aan wielrenevenementen. Deelname aan de PWZ Zuiderveld Tour liep voor de 31-jarige Kramer ditmaal verkeerd af: hij viel tijdens de slotfase van de tweehonderd kilometer lange tocht van zijn racefiets.

Hij werd onmiddellijk naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht voor een operatie. Volgens het team kan hij volgende week de training alweer licht hervatten.

Momenteel is Kramer bezig met de training voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea van volgend jaar. In het verleden won hij zeven maal een Olympische medaille, waarvan drie goud. Lotto-Jumbo is vooralsnog niet van plan zijn deelname aan een trainingskamp op 10 mei te schrappen, meldt persbureau ANP.

    • Len Maessen