Robben evenaart Cruijff met tiende landstitel

Met een zege van 6-0 stelde Bayern München zich op zaterdag zeker van de Duitse landstitel.

Arjen Robben (derde van links). Foto Michael Sohn/AP

Arjen Robben heeft met zijn club Bayern München voor de vijfde keer op een rij de Bundesliga gewonnen. Dat meldt persbureau ANP. Met 6-0 in het duel met VfL Wolfsburg zette Bayern haar rivalen op een onoverkomelijke achterstand. De drie wedstrijden die nog in het vooruitzicht liggen worden hiermee een formaliteit.

Voor Robben is het de tiende keer dat hij een landstitel behaalt, gelijk aan de score van Johan Cruijff, en zijn zesde met Bayern München. Tweemaal won hij de Premier League met Chelsea en eenmaal behaalde hij de Spaanse landstitel met Real Madrid. In het seizoen 2002/2003 won hij met PSV de eredivisie.

De Nederlandse aanvaller maakte het vierde doelpunt van de wedstrijd tegen Wolfsburg, kort na de rust.

Twitter avatar FCBayern FC Bayern München Unsere Nummer 10 wieder mal mit einem klasse Tor!
#WOBFCB #packma5 https://t.co/21gtpEjUkE

Aan het slot van de wedstrijd maakten Thomas Muller en Joshuau Kimmich de overwinning compleet met de laatste twee doelpunten. Ook raakte Wolfsburg aanvoerder Luiz Gustavo kwijt: hij ontving zijn tweede gele kaart kort voor het vijfde goal van Bayern.

De enige rivaal met winstkansen, RB Leipzig, verloor de strijd om de landstitel na een gelijkspel van 0-0 tegen FC Ingolstadt eerder op zaterdag. Met deze overwinning heeft Bayern voor de 27ste keer de Bundesliga gewonnen.

Op 20 mei is de overwinning officieel. Dan mag Bayern München de schaal ophalen na de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

    • Len Maessen