Informateur Schippers

Kabinetsformatie dag uitgesteld om dood van moeder Jesse Klaver

De formatiebesprekingen worden met een dag uitgesteld, omdat de moeder van GroenLinks-leider Jesse Klaver is overleden, meldde informateur Edith Schippers (VVD) vrijdag. Aanvankelijk zouden de gesprekken dinsdag worden hervat, maar die dag wordt de moeder van Klaver begraven. Eerder deze maand werd Klavers moeder met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij een aantal besprekingen miste. Voormalig fractievoorzitter van GroenLinks en huidig Kamerlid Bram van Ojik nam de honneurs waar bij een overleg, op een andere dag werden alle besprekingen uitgesteld. Naar verwachting gaan de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks woensdag weer verder. Afgelopen week hadden de onderhandelaars vrij en lag het overleg stil. (NRC)

    • Philippus Zandstra