Huldiging

Feyenoord-fans willen feest naar zondag

Nu het kampioenschap voor Feyenoord lonkt, beginnen fans zich zorgen te maken over de planning van de mogelijke huldiging. Als Feyenoord op 7 mei wint, wil de gemeente die namelijk op 8 mei laten plaatsvinden. Het enige probleem: dat valt op een maandag. Een groep Feyenoord-fans is daarom een petitie gestart om de huldiging te verplaatsen naar de zondag. Die petitie werd op de eerste twee dagen al meer dan 23.000 keer ondertekend.

Blijft het maandag, dan stelt D66-raadslid en Feyenoord-fan Jos Verveen voor om kinderen vrij te geven van school, zodat ze bij de huldiging kunnen zijn. Hij noemt het „een uniek moment” dat ze de rest van hun leven met zich mee zullen dragen. Verveen roept de scholen op hun daarom ‘Feyenoord-vrij’ te geven.

    • Mira Sys