Formule 1

Max Verstappen valt uit in tweede training na neerzetten van de vijfde tijd in Sotsji

Max Verstappen is vrijdag uitgevallen tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Rusland. Na negen rondes viel de motor van zijn Red Bull stil, vermoedelijke door verlies van brandstofdruk. „Deze baan ligt ons niet”, aldus Verstappen op zijn website. „Vijfde of zesde is hier zaterdag het maximaal haalbare. We gaan er gewoon het beste van maken.'' Ondanks het uitvallen noteerde de Nederlandse Formule 1-coureur de vijfde tijd, op zo'n anderhalve seconde van de snelste rijder Sebastian Vettel (Ferrari). Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen eindigde als tweede, nog voor de Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo van Red Bull eindigde achter Verstappen als zesde. In de eerste vrije training op het circuit van Sotsji zette Verstappen eerder op de dag de vierde tijd neer. Räikkönen klokte toen de snelste tijd. (ANP)