Treinverkeer langer gestremd na ongeval bij Wouw

Een passagierstrein botste vrijdagochtend op een vrachtwagen. Het spoor raakte daardoor ernstig beschadigd.

Foto ANP / Ginopress

Het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is tot maandag gestremd na een ongeluk bij het dorp Wouw. De NS laat weten dat er snelbussen worden ingezet. Eerder zou het treinverkeer maar tot zaterdag gestremd zijn.

Vrijdagochtend botste een intercity met honderd passagiers op een vrachtwagen die stilstond op een overweg bij het Brabantse dorpje. De chauffeur was op tijd uit de cabine. Een conductrice raakte lichtgewond aan haar hoofd en de voorste wagon van de trein ontspoorde.

Het spoor en de overweginstallatie raakten zwaar beschadigd. Daarom moet er de rest van het weekend door ProRail reparatiewerk worden gedaan.

Het was het tweede ongeluk bij een Nederlandse spoorwegovergang deze week. Afgelopen maandag botste een trein op een graafmachine bij Deurne. ProRail heeft laten weten een onderzoek te willen starten naar de incidenten.

    • Christiaan Paauwe