ThuiskokKoffiekip

Kookt u wel eens met koffie? Dat zou u vaker moeten doen, aangezien het een natuurlijke smaakversterker is, en dus een goede vervanger van zout. Rubs (droge marinades) van espressobonen worden vaak gebruikt bij gerechten die op de barbecue gaan, zoals rundvlees en varkensmedaillons. Maar vandaag gebruiken we hem in combinatie met kip en kidneybonen. Gezond, zoutloos en toch bijzonder.

Meng de espresso-pepermix met de zonnebloemolie, honing en water. Meng de kip door de marinade en laat dit afgedekt ongeveer een half uur in de koelkast marineren. Verhit de helft van de boter en bak de ui, paprika en tomaat een paar minuten. Voeg de kidneybonen en zure room toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken, tot de saus de gewenste dikte heeft. Neem het vlees uit de marinade en wentel het door de bloem. Verhit de resterende boter en bak de kippendijen in ongeveer 8 minuten gaar en krokant. Doe het kidneybonenmengsel op een schaal en leg de gare kip erop. Geef er gekookte rijst, polenta of fijne pasta bij.