Terreur

Politie in Engeland houdt zes terreurverdachten aan

Bij een antiterreuractie in het noordwesten van Londen is donderdagavond een vrouwelijke terreurverdachte neergeschoten. Ze is een van vijf verdachten die zijn opgepakt omdat ze volgens de politie bezig waren een terroristische actie voor te bereiden. Ze werden allemaal al langere tijd in de gaten gehouden.

Eerder op de dag werd in de buurt van het Britse parlement een man gearresteerd die messen bij zich had. De man zou plannen hebben voor terroristische activiteiten, aldus de politie. Er vielen geen slachtoffers. Een ooggetuige zou twee messen op de grond hebben zien liggen, waarvan één eruit zag als „een groot broodmes”.

In het centrum van Londen zijn sinds de aanslag eind vorige maand de veiligheidsmaatregelen verscherpt. In dat kader werd de verdachte staande gehouden.

Bij een van de invallen in Noord-Londen, die volgens de politie losstaan van de gebeurtenis bij het parlement, werden een man (16) en een vrouw (20) aangehouden in een woonhuis. Voorafgaand werd op straat een 20-jarige man opgepakt. In het graafschap Kent werd een vrouw van 43 aangehouden.

De verdachte die neergeschoten werd, is nog niet officieel aangehouden vanwege haar medische toestand. De vrouw, die in de twintig is, ligt nog in het ziekenhuis. (BBC, Reuters)